Dårlig motorik

Stivheder i ryggen kan have en negativ udvikling på den motoriske udvikling og det er her, vi som kiropraktorer i mange tilfælde kan gøre en forskel med vores behandling.

Spædbørn, som halter motorisk bagefter, har ofte haft problemer med at ligge på maven eller måske ligefrem holdt deres hovede for højt. Derved triller de hurtigt om på ryggen og har svært ved at opnå den gode stabilitet på maven. Som 3 måneder ligger man typisk og hviler på underarmene og senere som 4 måneder begynder spædbarnet at ligge med strakte arme på maven i den normale udvikling.

Dette kan på sigt medføre problemer med fx at rulle, komme op i firfodsstand eller vise interesse for at kravle.  Her ser man ofte at børnene rejser sig tidligt op ved ting, og springer over kravlestadiet for at undgå firfodsstanden og at nakken skal bøjes bagover. Visse spædbørn ses også ofte med en dårlig balance givende sig udtryk i gråd, hvis fx de kommer igennem en bevægelse hurtigt.

Alle spædbørn er forskellige og nogle er hurtigere i den motoriske udvikling end andre, men det er godt at være opmærksom på de børn, som har tendens til at nå de forskellige udviklingstrin med lidt forsinkelse. 


Birgitte Bonnerup

Lasse Nørtoft

Bjarne J. Keseler

Marie Axø

Søren Amstrup Nielsen

Emilie Meldgaard

Hannah Jensen